با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم برگزار شد؛
اولین جلسه شورای مدیریت آموزش عالی استان خراسان جنوبی
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، دکتر رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم و مسئول اجرای طرح آمایش با اشاره به تصویب طرح آمایش در سال 1395 توسط شورای انقلاب فرهنگی، گفت: طرح آمایش دارای هشت زیرمجموعهی، منطقهبندی، مدیریت منطقهای، ساماندهی و متناسب سازی رشتهها، مأموریتگرایی، نظام جامع سنجش و پذیرش، رتبهبندی و تنظیم کیفیت است که مدیریت منطقهای و منطقه بندی پیش از اجرای این طرح در وزارت علوم انجام شده است.
وی به تصویب و ابلاغ سند جامع نقشه علمی کشور که براساس آن در هر استان یک شورای مدیریت با حضور رؤسای دانشگاههای استان و در رأس آن دانشگاه جامع استان قرارداد اشاره کرد و گفت: متناسب سازی رشتهها با نیازها، مأموریتگرایی و طراحی و برنامهریزی 4 تا 10 واحد درسی متناسب با برنامههای استان و پتانسیلهای منطقه از وظایف این شورا خواهد بود.
دانشگاهها وظیفه اساسی پیشبرد علم را برعهده دارند
وی در بخش دیگری از سخنانش وظیفه اساسی دانشگاهها را پیشبرد علم ذکر کرد و گفت: دانشگاههای استان باید با برنامهریزی از امکانات و فضای فیزیکی مازد یکدیگر بصورت مشارکتی برای حرکت به سمت تحقیقات اثرگذار استفاده نمایند.
دکتر رحیمی افزود: برنامهریزی، تأیید و اجرای برنامهها بصورت کلان برعهده استان خواهد بود که اجرای این طرح مستلزم ایجاد بستر مناسب است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ساماندهی مؤسسات آموزش عالی را یکی از سختترین طرحهای آموزش عالی دانست و تصریح کرد: برای اجرای این طرح دوسال برنامهریزی و کار مداوم انجام شده است.
وی سفر خود به خراسان جنوبی را دو منظوره نامید و اضافه کرد: در این سفر علاوه بر بررسی و بازید از امکانات و قابلیتهای پژوهشی استان مسأله ساماندهی آموزش عالی خراسان جنوبی نیز پیگیری شد.
وی ادامه داد: در دورهای مراکز آموزش عالی ایجاد شده است که با کف استاندارهای لازم فاصله دارند که لازم است با ساماندهی آموزش عالی حرکت از سوی کمیت را به کیفیت منتقل نماییم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به سیاست آمایش برای کاهش کمیت و افزایش کیفیت تأکید کرد و گفت: صنعت آموزش عالی در این استان لازم است بر مبنای کیفیت پایه گذاری شود تا متقاضیان از تمام کشور و کشورهای منطقه براین اساس وارد دانشگاه شوند.
دکتر خامسان، رئیس دانشگاه معین خراسان جنوبی با اعلام پیگیریهای انجام شده در طول سنوات گذشته برای برگزاری جلسات شورای مدیریت آموزش عالی استان، گفت: این شورا بهمنظور همافزایی و مشورت کلان در سطح دانشگاهها و مراکز آموش عالی و رسیدن به اهداف مندرج در آییننامه مربوطه تشکیل شده است.
رئیس دانشگاه معین استان با اعلام اینکه در سطح آموزش عالی استان روابط صمیمانه، برادرانه و بدون هیچ تنشی حاکم است، گفت: پس ابلاغ آیین نامه شورای مدیریت آموزش عالی، دبیر شورا تعیین و دبیری آن به دکتر رضایی، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند و رئیس سابق دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست محول گردید.
دکتر حجت هاشمی، رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با شکر خداوند که در جمهوری اسلامی این امکانات فراهم گردید که در حال حاضر بیش از 10 هزار دانشجو و 360 عضو هیأت علمی در دانشگاه بیرجند حضور داشته باشند، گفت: در خراسان جنوبی یک درصد جمعیت کشور و 1.7 درصد از مراکز آموزش عالی حضور دارند و این استان از گذشته تاکنون در زمینه فرهنگ پیشتاز بوده است و امیدوارم با اجرای طرح ساماندهی آموزش عالی بازدهی و علمافزایی بیش از پیش ایجاد شود.
دکتر ناصری، دبیر کانون صنفی اساتید، آموزش عالی را مهمترین صنعت استان خراسان جنوبی نامید و گفت: این صنعت از 150 سال پیش همزمان با دارالفنون در خراسان جنوبی پاگرفت.
وی در بخش دیگری از سخنانش به رتبههای ورودی و خروجی و اهتمام دانشگاههای این استان در تربیت دانشجویان اشاره کرد .
دکتر هاشمی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند به امکانات این دانشگاه اشاره نمود و به پیشینه تاریخی و وجود بهترین معلمان کشور از این خطه تأکید کرد و گفت: حسن همجواری با کشور افغانستان و موقعیت خاص استراتژیک در بعد بین المللی میتواند این استان را به عنوان مرکز ثقل آموزش عالی کشور معرفی نماید.
در ادامه این جلسه دکتر شکیب، رئیس دانشگاه بزرگمهر قائنات، دکتر کاظمی، معاون دانشگاه علوم پزشکی، دکتر مهدیزاده، رئیس دانشگاه فرهنگیان، دکتر فورگینژاد، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر زنگویی، رئیس دانشگاه پیام نور و مهندس نخعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با تشکر از حمایتهای دانشگاه بیرجند و ایجاد این شورای مشورتی نقطه نظرات خود را بیان کردند.