آیین افتتاحیه هشتمین کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران در دانشگاه بیرجند
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، آیین افتتاحیه هشتمین کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران در دانشگاه بیرجند امروز یکشنبه 24 اسفند 1399 در دانشگاه بیرجند برگزار شد.
دکتر احمد خامسان، رئیس دانشگاه بیرجند، با خیرمقدم به پژوهشگران حاضر در کنفرانس و تشکر از همکاران گروه آموزشی مهندسی برق که در برنامهریزی و اجرای این همایش نقش داشتهاند، گفت: این کنفرانس یکی از مهمترین همایشهای کشور و ثمره تلاش همکاران دانشگاه بیرجند در برگزاری اولین کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر است.
دکتر خامسان موضوع انرژیهای تجدیدپذیر را از موضوعات بسیار مهم کشور و دنیا برشمرد و افزود: برای پاسداشت زمین باید بهسوی این انرژیها حرکت نماییم. وی به وجود مرکز انرژیهای تجدیدپذیر در دانشگاه بیرجند و راهاندازی مدیریت سبز دانشگاه جهت تقویت و کمک به محیط زیست اشاره کرد و بیان داشت: برای تأمین 20 درصد از انرژی دانشگاه از طریق انرژیهای تجدیدپذیر هدفگذاری شده است که در سال جاری 100 کیلو وات ساعت و در سال 1400 نیز 100 کیلو وات ساعت از طریق انرژی خورشیدی تولید خواهیم کرد.
دکتر حمید فلقی، دبیر هشتمین کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران این کنفرانس را به عنوان یک رویداد علمی تخصصی حوزه انرژیهای تجدیدپذیر دانست که در دانشگاه بیرجند متولد و اولین دورهی آن در سال 1388 برگزار شد تا چالشهای اصلی کاربرد و توسعهی منابع انرژیهای تجدیدپذیر و تولید پراکنده در کشور را مورد توجه قرار دهد.
وی به اهمیت موضوع انرژی و چالشهای فراونی که بشر با آن درگیر بوده است پرداخت و ادامه داد: خداوند سهم بالایی از انرژیهای تجدیدپذیر را در اختیار ما قرار داده است و پتانسیلهای فراونی از جمله اقتصاد پویا و اشتغالزایی در این انرژی نهفته است. با توجه به مزایایی این انرژی سهم آن در کل سبد انرژی کشور کمتر از 3 دهم درصد است که تا حد مطلوب فاصله زیادی دارد. وی افزود در حوزه بادی بیش از 40 هزار مگابایت قابلیت بهرهگیری از این انرژی وجود دارد و در واقع کشور بهشت بهرهبرداری از این انرژیها است. وی چسبندگی ذهنی به نفت را مشکلی در برابر استفاده از این انرژی پاک دانست که رقابت بین این دو انرژی را سخت میکند و ابراز امیدواری کرد با برگزاری کنفرانسهای علمی اهمیت موضوع استفاده از انرژیهای تجدید پذیر تبیین شود.
سخنرانی علمی دکتر سیدهاشم اورعی، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف با موضوع لزوم اعمال تغییرات بنیادی در بخش انرژی کشور با نگاهی به انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان موتور پیشران گذار انرژی بخش دیگری از آیین افتتاحیه این کنفرانس بود.
دکتر اورعی به نقش انرژی در اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: در سه دهه آتی تقاضای نفت و گاز روند کاهشی خواهد یافت و سهم برق به دو برابر افزایش خواهد یافت و دو سوم از انرژی از طریق باد و خورشید تأمین خواهد شد.
وی افزود: باید واقعیتهای گذار از انرژی را قبول کنیم و همگام با این موضوع سیاستهای انرژی را تدوین نماییم.
تولید انرژی الکتریکی بادی، پیش بینی سرعت باد و نقشه های باد، انرژی خورشیدی: فتوولتائیک و حرارتی، منابع تولید پراکنده در بازار برق، سیاست گذاری و مدیریت انرژی های تجدیدپذیر و توسعه پایدار، انرژی زمین گرمایی، انرژی اقیانوسی: جزر و مد و امواج، زیست توده و سوخت های بیولوژیکی، روشهای ذخیره سازی انرژی و کنترل و حفاظت تولید پراکنده از محورهای اصلی این کنفرانس است.
این کنفرانس به مدت دو روز از 24 تا 25 اسفند 1399 در دانشگاه بیرجند برگزاری میشود و دکتر محمدرضا آقاابراهیمی، دبیر دائم کنفرانس، دکتر محمدعلی شمسینژاد، دبیرعلمی کنفرانس و دکتر سعید خراشادیزاده، دبیر اجرایی این کنفرانس را برعهده دارند.