برگزاری جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان خراسان جنوبی

۱۲ دی ۱۳۹۷ | ۱۱:۰۴ کد : ۱۴۲۶ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۶۳۹۵
برگزاری جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان خراسان جنوبی

جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری شب سه شنبه 11 دی 97 در استانداری خراسان جنوبی برگزار شد.

دکتر حمیدرضا نجفی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند در این جلسه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در هفته پژوهش و فناوری، اظهار داشت: 30 طرح توسط نخبگان استان به این کارگروه ارائه شده است.

وی با بیان اینکه تعداد 14 طرح به عنوان منتخب انتخاب شده است، گفت: تولید عصاره پیش دارو از اجزای عناب و زرشک به منظور تهیه داروهای مختلف، بهینه سازی فرمولاسیون شکلات فراسودمند عناب، تولید سرکه عناب، ماشین برداشت گل زعفران، تولید دانش بنیان بنه(پیاز) زعفران به روش مکانیزه، تولید پرایمرهای قیری سرد مصرف و تولید شامپوی گیاهی با خاصیت تقویت مو از برگ عناب از جمله این طرح‌های برگزیده است

دکتر نجفی افزود: همچنین تولید کود آلی _ معدنی جهت بهبود عملکرد کمی و کیفی زعفران، ترکیب بافت فرش‌های برجسته ایرانی با گوهر عقیق، تولید شیر خشک شتر به روش خشک کردن پاششی در دمای کم، سامانه متمرکز مدیریت هشدارهای امنیتی و پاسخ دهی به نفوذ و ارائه روش صنعتی تولید عرق(آب مقطر) عناب و نانو سلولز باکتریایی از دیگر این طرح‌های منتخب است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی ، که در جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان سخن می گفت با بیان این مطلب ، اظهار داشت: تولید دانش بنیان بنه (پیاز) زعفران به روش مکانیزه برای افزایش عیار پیاز گل زعفران اقدام بسیار بزرگی است؛ از این رو باید تلاش کنیم تا زعفران با کیفیت بالا و متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه تولید شود.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مشیرالحق عابدی، از سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در آینده ای نزدیک به خراسان جنوبی خبر داد و افزود: دستگاه‌های اجرایی در این سفر برای جبران عقب‌ماندگی‌ها تلاش کنند تا بتوانند بخشی از عقب ماندگی های استان را از طریق جذب اعتبارات جبران نمایند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی ، طرح تولید سرکه عناب را یکی از طرح‌های با ارزش استان دانست و خاطر نشان ساخت: باید تلاش کنیم تا آثار و فواید محصول عناب به گوش مردم برسد و ترغیب به خرید عناب گردند.

دکتر مشیرالحق عابدی ، تصریح کرد: مبلغ ۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان طرح در کوتاه‌ترین زمان برای کارگروه آورده شده تا در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به استان مورد رسیدگی قرار گیرد که بسیار ارزشمند است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی ، با بیان اینکه شاید برخی از طرح‌ها در سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ریزش داشته باشند، ادامه داد: این طرح‌ها با همت نخبگان استان انجام شده لذا باید توسط بنیاد نخبگان استان نیز پشتیبانی شوند.
عابدی ، با بیان اینکه ۳۰ طرح توسط نخبگان، دانشگاهیان و کارشناسان دستگاه های اجرایی به کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان ارائه شده است، اظهار داشت: از این تعداد ۱۴ طرح منتخب هستند که هفت طرح در اولویت اول و هفت طرح نیز در اولویت دوم قرار دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی ، در پایان ابراز امیدواری کرد؛ این سفر نیز به مشابه اقدامات شایسته گذشته، شادی و امید را به جامعه علمی استان تقدیم نماید.

در ادامه این جلسه دکتر سید سعیدرضا احمدی زاده، رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از اهداف ما این است که محصولات استراتژیک در استان احیا شود.

وی، طرح شکلات عناب را یکی از طرح‌های خوب و ارزشمند دانست و گفت: استان توان ایجاد این گونه کارخانه‌ها برای تولید محصولات استراتژیک را دارد.

رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح ترکیب بافت فرش‌های برجسته ایرانی با گوهر عقیق یک طرح تجاری دانست، افزود: این طرح در اولویت دوم در سفر معاون فناوری رییس جمهور قرار دارد.

احمدی زاده تصریح کرد: طرح‌ها و ایده‌های ایجاد شده توسط نخبگان استان خوشحال کننده است و بسیاری از این طرح‌ها درآمدزا است.

وی با بیان اینکه مشکلات زیرساختی در استان وجود دارد، ادامه داد: مرکز رشد و شتاب دهی دانشگاه بیرجند نیز با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور افتتاح خواهد شد.

رییس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان در ایجاد کسب و کار در جامعه تاثیر بسزایی دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم در این سفر دو کارخانه برندسازی در استان احیا شود.

جلال الدین صادقی، رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز اظهار داشت: احداث و ساخت دهکده گیاهان دارویی استان از ابتدای سال 95 در زمینی به مساحت 14 هکتار آغاز شده است.

وی گفت: این دهکده مرکزی برای انجام طرح‌های تحقیقاتی محصولات استراتژیک، مرکزی برای آموزش بهینه سازی و فرآوری تولید گیاهان دارویی، مرکزی برای پشتیبانی پایان‌نامه‌های دانشجویان و برندسازی و بازاریابی است.

رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه دهکده گیاهان دارویی مرکزی برای تولید محصولات سودآور است، افزود: همچنین با احداث این دهکده نیز بسیاری از واسطه‌ها حذف می‌شوند.

صادقی با بیان اینکه این دهکده می‌تواند مرکز گردشگری هدفمند در تولید گیاهان دارویی باشد، تصریح کرد: تمام گونه‌ها و محصولات مختلف عناب در کشور ساخته شده است.

وی ادامه داد: برای احداث دهکده گیاهان دارویی استان اعتباری بالغ بر 12 میلیارد و 500 میلیون تومان نیاز است که تاکنون حدود 3 میلیارد تومان برای آن هزینه شده و در صورت تامین اعتبارات نیز این دهکده تا پایان سال 99 به اتمام می‌رسد

آخرین ویرایش۱۵ دی ۱۳۹۷