ششمین همایش ملی باستان شناسی ایران در دانشگاه بیرجند برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، دکتر سامان فرزین، دبیر ششمین همایش ملی باستان شناسی درخصوص اهمیت برگزاری این همایش، گفت: مبادلات علمی جدید و تبادل تجربیات، بیان چالشها و ارائه راهبردها و راهکارهای نوین -به ویژه میاندانشی- و بهرهبرداری از نتایج پژوهشها در زمینههای گوناگون دانش، نخستین هدف علمی "همایش ملی باستانشناسی ایران" بوده، که تاکنون پنج مرحله از آن به همت گروه باستانشناسی دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با همکاری دانشگاهها، مراکز و مؤسسات علمی، آموزشی و پژوهشی کشور به انجام رسیده است.
دبیر همایش ملی باستان شناسی ایران ادامه داد: تغییرات پیاپی و فزایندهی علوم در دنیای معاصر و اتخاذ و ایجاد رهیافتهای جدید در ارائه و استفاده از الگوهای آموزشی و پژوهشی در عرصهی دانش(اعم از میدانی و آزمایشگاهی)، عامل اصلی پیشرفت و توسعه علم در زمینههای گوناگون دانش و تکنولوژی است.
وی افزود: ششمین همایش ملی باستانشناسی ایران، قصد دارد با نگاهی به گذشته و در نظر گرفتن چشمانداز آیندهی علم باستانشناسی، شرایطی مفید و پویا ایجاد کرده و ضرورت رشد و توسعه عرصه میاندانشی را بهخصوص در اخذ و اقتباس دانش و تکنولوژیهای جدید و استفاده بهینه از آنها را به انجام رسانده و به برهمکنشهای دانشی، اندیشهای، آموزشی و پژوهشی پژوهشگران و اندیشمندان باستانشناسی و علوم مرتبط توجه ویژهای داشته باشد. به صراحت باید بیان داشت، علم و رشتهی باستانشناسی با کوشش پیشکسوتان و تلاش دانشآموختگان و متولیان آن، جایگاه اصلی خود را در بین دیگر دانشهای تخصصی کسب کرده است.
همایش ملی باستانشناسی عاملی موثر در بروزرسانی دانش و مبادله تجارب
دکتر فرزین همچنین در ارتباط با برگزاری همایش ملی باستانشناسی بیان داشت: برگزاری «ششمین همایش ملی باستانشناسی ایران» عاملی موثر در بروزرسانی دانش و مبادله تجارب بین دانشآموختگان، پژوهشگران و دانشجویان این رشته با علوم مرتبط است. امید میرود تا متولیان این همایش بتوانند قدمی ارزشمند در جهت دستیابی به اهداف عالی باستانشناسی و تبادلات میاندانشی گام برداشته و با ارائه نتایج برگزاری و دستاوردهای این همایش نقش خود را در پیشبرد باستانشناسی ایفا کند. بدین ترتیب، از تمامی استادان محترم دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، دانشآموختگان، دانشجویان و علاقهمندان و پژوهشگران گرامی باستانشناسی و علوم مرتبط دعوت میشود با شرکت در این رخداد ارزشمند علمی، جدیدترین دستاوردهای خود را در بستر موضوعی و محوری همایش، جهت بررسی و بهرهگیری از رهیافتهای مفید و کارآمد از این نتایج و ایجاد شرایط لازم در جهت پیشبرد و توسعه پژوهشهای انجام شده و استفاده از آن به منظور توسعه علمی کشور، ارائه نمایند.